Bugün 3 Haziran 2024 Pazartesi… Havalar iyice ısındı ve çimlere uzanıp kitap okumak için ideal bir mevsim. Raflardaki yerini alan yeni kitaplardan siz okurlar için yeni bir okuma listesi hazırladık.
İyi okumalar dileriz…
Bir Tutkunun Peşinde
Sayfa: 240
Cehaletten Kurtulma Sanatı
Şengör, kitabında medeniyetin gelişim sürecini kayıt tutma alışkanlığının evrimi üzerinden inceleyerek, insanoğlunun çevresini anlama çabasının bu andan itibaren hız kazandığını, öncelikle dogmalar ardından varsayımlar ve nihayet bilimin bu çabanın meyvesi olduğunu ifade ediyor.
Sayfa: 186
Yakup’un Kitapları
Tokarczuk’un altı yıldan fazla süren araştırmalarının sonucunda dünya edebiyatına kazandırdığı eseri Yakup’un Kitapları, 18. yüzyılda bazı Yahudilerin dinden dönerek Jacob Frank’ın dini önderliği altında yaşadıklarını konu alıyor.
Sayfa: 1024
Kolay Ayurveda
Kendi bedeninizi tanımaya başlayacağınız eşsiz bir yolculuk için ipuçları ve bilgiler sunan bu kitap, kendisini Ayurveda ile iyileştirmiş olan yazarı tarafından, yıllardır biriktirdiği, danışanlarından öğrendiği bilgilerin harmanlanmasıyla mutfak dolabınızda var olan deva ile tanışmanız için hazırlanmıştır.
Sayfa: 160
Hayatın Anlamı
Sinan Canan’ın zihin açıcı yorumlarında aramak ve böylece alışılmış düşünce kalıplarının dışına çıkmak keyifli ve cesur bir okuma vaat ediyor.
Sayfa: 272
Sazın Teli Koptu
Sazın Teli Koptu, Livaneli-Öz dostluğunun anılarla, mektuplarla, söyleşilerle, yazılarla kurulmuş hikâyesi olduğu kadar, Türkiye ve Avrupa için bir dönem panoraması da sunuyor.
Sayfa: 176
Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Grigoriy Petrov’un kaleme aldığı Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı, Finlandiya’nın ulus çapında eğitim ve diriliş seferberliğini konu alan, modern bir ulus devlete dönüşmesini anlatan etkileyici bir eserdir. Türkiye’de hem Rusya’dan hem de Finlandiya’dan çok daha fazla basılmış ve okunmuştur.
Sayfa: 220
Psikomitoloji – İnsanı Öykülerinde Aramak 2
Öykülerinde / mitlerinde ararken insanı, farklı dünya görüşlerinin farklı çözümlemeleri temellendirdiğini tespit edebiliriz. Bilmemiz gereken, hiçbir yorumun tek başına bütüncül kavrama için yeterli olmayacağı. Bireysel ya da kolektif bir miti yorumlamanın, ancak bir başka mitin içinden mümkün olacağını da unutmamalıyız. Hiç kimse gerçeğe sahip değil.
Sayfa: 185
Suda Ölüm
Savaş sonrası Japon edebiyatında yeni bir zirve.
Sayfa: 376
Kendimi Buldum:Arketiplerle Dönüşüm
Jung Koçu ve eğitmen Selmin Gök, Carol S. Pearson’ın en bilinen altı arketipi ele aldığı Jung psikolojisi klasikleri arasında gösterilen İçimizdeki Kahraman’dan ilham alarak okuru içsel bir yolculuğa davet ediyor. Kişiliğimizin gelişiminde baskın rol oynayan altı arketipi öykülerle karakterize ederek onları somutlaştıran Kendimi Buldum, bu zorlu bilinçdışı yolculuğunda dönüşüme yardımcı olacak samimi bir kılavuz.
Sayfa: 160
Kitap sayfası için iletişim: